Home Nieuws Persknipsels open brief van Steve Demunter

open brief van Steve Demunter

Dit is een open brief van Steve Demunter, gericht aan de burgemeester Rolin (CdH) van Sint-Genesius-Rode. Rolin is duidelijk tegen de gordel en met steun van de gemeenteraad is deze vanaf dit jaar ook niet meer toegelaten in Sint-Genesius-Rode. Na de zitting deze week was er trek en duwwerk tussen voor en tegenstanders van de gordel.

Mevr. Rolin,

Ik had u graag donderdag na de gemeenteraad eens gesproken maar blijkbaar was u te gehaast om thuis de champagne te ontkurken. Spijtig, een gemiste kans. Ik wou dit eerst aangetekend versturen maar dat leest u blijkbaar ook niet. Als inwoner van Rode (reeds 41 jaar) en vader van 4 opgroeiende kinderen wil ik toch eventjes reageren op uw beleid die u als burgemeester van onze gemeente hebt gevoerd. Ik heb eventjes nagedacht, niet te lang want was ook niet nodig, om te zien wat u gerealiseerd hebt in de afgelopen (beleids)jaren. U stopt er mee als burgemeester en dan is het toch ook tijd om daar eens bij stil te staan en te kunnen terugblikken op een succesvolle carrière. Wel, ik stel vast dat u een schitterend wanbeleid hebt gevoerd. Ik kan echt niets terugvinden waarvan ik zeg: “awel straf dat ze dat voor ons heeft gedaan”.

Van een bloeiende en sociale gemeente in de jaren 80 hebt u ons laten evolueren naar een slaapgemeente. Alles wat toen voor mij vanzelfsprekend was hebt u ons gaandeweg afgenomen. U hebt de jaarmarkt geboycot, ons het “cultureel centrum” afgenomen, daar waar ik als puber nog kon uitgaan en plezier maken. Nu is dit een van uitzicht communistisch gebouw waar amper iets in te beleven is. Het jeugdhuis hebt u ook weggepest, ons zwembad hebt u nu ook al laten verloederen en vervallen. Er is geen meter fietspad voor onze kinderen bijgekomen, wel integendeel, ook deze zijn op vele plaatsen in verval en ronduit (levens)gevaarlijk.

Vorig jaar hebt u ons ook de kermis afgenomen Culturele en sportieve verenigingen hebben nooit op uw steun kunnen rekenen. De kinderen mogen van uw part zelfs niet leren fietsen en al zeker niet zwemmen. Nu neemt u ons ook de Gordel af, misschien wel ons laatst greintje Vlaanderen in onze gemeente. 1 Dag Vlaams gezindheid, zelfs dat gunt u ons niet! Wat rest er ons, als (Vlaamse) Rodenaar nog. Uw loon betalen? Uw pesterijen blijven ondergaan en ons respectloos behandelen. Misschien kunt u deze brief aan uw opvolger reeds doorgeven, dan hij onmiddellijk enkel werkpunten want erger dan dit beleid kan volgens mij niet. Waarschijnlijk (alhoewel) kunnen we er enkel maar op vooruit gaan.

Mevr. Rolin, Ik ga u niet missen maar wil u wel een raad meegeven, probeer eens Vlamingen graag te zien, ook mensen en kinderen die willen leven en sporten. Als Vlaamse Rodenaar zijn wij nog zo slecht niet, u hebt gewoon nooit de moeite gedaan om het eens te proberen. Spijtig , een gemiste kans.
Groetjes,

Steve Demunter (inwoner uit Rode, den hoek meer bepaald, u weet wel waar die kleine huizetjes staan)

NederlandsFrançaisDeutschEnglish