Home 7. SELLA Stefania

gr07

7.

SELLA Stefania

cdenv logo

Afgelopen weken kreeg ik al een aantal keer de vraag toegeworpen waarom ik me kandidaat stel voor de gemeenteraadsverkiezingen. Waarom zou het leven in een relatief klein Belgische gemeente voor mij als Italiaanse en voor mijn multiculturele familie zo belangrijk zijn dat ik me ten dienste stel van de gemeentelijke samenleving?

Ik ben in Sint-Genesius-Rode geland na een lange reis die mij vanuit Italië via Groot-Britannië, Duitsland ten slotte naar Brussel bracht. Ik woon, samen met mijn echtgenoot en onze twee kinderen, al over een decennium in Rode.

Zonder familie of vrienden die dichtbij wonen was niet gemakkelijk om contacten op te bouwen, vrienden te vinden en te houden. Dit is natuurlijk voor niemand evident, maar voor nieuwe inwoners vergt dit enorm veel tijd, wilskracht en geduld.

Toch is de zogenaamde integratie ons intussen gelukt, met een goede dosis moeite. Misschien kan het voor anderen nieuwe inwoners, maar ook mensen die reeds in Rode woonachtig zijn, gemakkelijker gebeuren, als ze weten wat ze kunnen doen om in contact te raken met anderen. Ik denk dat de gemeentelijke diensten de eerste instantie is waar deze informatie ter beschikking zou moeten zijn.

Onze gemeente is wat wij er samen van maken. En wij mogen keuzes maken.

Persoonlijk pleit ik voor een bestuur:

-dat waardeert, ondersteunt en alle onze culturele, sportieve en vrijetijdsverenigingen bevorderd;
-dat een oog heeft voor de behoeften van alle wijken in de gemeente;
-dat gebruik maken wil van de vele middelen (initiatieven, acties, subsidies, enz.) die ons door de Vlaamse overheid ter beschikking worden gesteld en alle Rodenaren hieromtrent informeert;
-dat ten dienste staat voor alle inwoners van Rode, op dezelfde maat, dus ongeacht van taal, achtergrond of stand.

Ik kies voor Respect. Omdat dit alles omvat wat wij hier als inwoner nodig hebben.

En u?

bekijk hier mijn folder