Home 1. VAN ROMPUY-WINDELS Geertrui
gr01

1.

VAN ROMPUY-WINDELS Geertrui

cdenv logo

Beste Rodenaar,

Tijd voor een positieve boodschap, tijd voor een nieuwe dynamiek.

Geen communautaire slogans maar een goed bestuur! Geen woorden maar daden!

Rode heeft zovele troeven: een mooie groene omgeving, dichtbij Brussel, een mix van culturen, goed openbaar vervoer met 2 treinstations , goede scholen, geen vervuilende industrie, autostrades of vliegtuigen….

En toch is er heel wat werk aan de winkel: vastlopend verkeer, verloederde stationsbuurt, vandalisme, leeglopende dorpskernen, vervreemding, te dure woningen, te weinig kinderopvang, weinig initiatieven voor de jeugd, subsidies die niet aangesproken worden, adviesorganen die niet opgestart worden…..

Ik wil me voluit inzetten voor een warme en veilige “samen-leving” en een goede dienstverlening voor alle Rodenaren: jong en oud, Nederlandstalig of anderstalig, gezond of hulpbehoevend.

Welke waarborgen kan ik u bieden dat we ons programma ook realiseren?

  • We staan voor u klaar met een dynamisch team en kandidaten van alle strekkingen en vele culturen: Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Rwandees, Congolees…..
  • We willen luisteren naar alle Rodenaren, ook u, door de adviesorganen zoals sport-, jeugd-, cultuur-, milieu-, mindervaliden-raad, die in elke gemeente de motor zijn van een goed bestuur, eindelijk ook in Rode op te starten . Zo wordt het beleid afgestemd op de échte noden van de inwoners.
  • We willen voluit samenwerken met de Vlaamse, federale en Europese overheden die zoveel kansen én subsidies bieden voor sociaal(woon)beleid, mobiliteit, fietspaden, waterbeheersing, milieu….. Problemen die onze gemeente overstijgen en waar dit gemeentebestuur geen werk van maakte.
  • Als lijsttrekker ben ik net zoals Herman, doordrongen van de Europese gedachte van “eenheid in verscheidenheid”. 16 jaar werkte ik op kabinetten van de Vlaamse ministers van onderwijs, cultuur, gezin en welzijn. Reeds 18 jaar deed ik hier ervaring op als OCMW- of gemeenteraadslid. Als vrijwilligster ben ik altijd al actief geweest in vele sociale, culturele en onderwijssectoren.

U kan alvast voltijds op mijn inzet rekenen. Maar om deze nieuwe dynamiek te kunnen realiseren moet u onze lijst eerst in de meerderheid stemmen.

Vriendelijke groeten

Geertrui Van Rompuy-Windels

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

0477 134370