Home Nieuws Uit de gemeente U krijgt op 14 oktober een grote verantwoordelijkheid

U krijgt op 14 oktober een grote verantwoordelijkheid

Beste Rodenaar,

U krijgt op 14 oktober een grote verantwoordelijkheid: mee beslissen over de toekomst van uw dorp, uw toekomst hier en die van uw kinderen.

De campagne loopt al enkele weken. Wat leren we hieruit?

Dat de lijst RESPECT als enige een positieve boodschap heeft. Wij willen problemen oplossen en mensen samenbrengen. Ook mensen met verschillende taal en cultuur. Geen communautaire spanningen oproepen en mensen verdelen. Jammer genoeg zijn wij de enigen die bruggen willen bouwen.

 

 

RESPECT wil zich bekommeren om de mensen, om de gemeente Rode. Geen nationale communautaire politiek hier. Dat is voor “Brussel” ! RESPECT wil alle wetten, ook de taalwetten en faciliteiten gewoon toepassen. De gemeente is trouwens niet bevoegd om die te wijzigen.

RESPECT richt zich als enige tot de mensen in 3 – ja zelfs 4 – talen! Opnieuw uit respect voor éénieder.

RESPECT heeft wel concrete kritiek op het beleid van de voorbije jaren: verkeersproblemen, vandalisme, gebrek aan kinderopvang, overstromingen, weinig zorg voor mensen met een beperking, leeglopend commercieel en cultureel centrum,… Dat horen we trouwens in de straat en bij huisbezoeken.

Maar wij hebben respect voor onze tegenstanders. Helaas kan dat niet gezegd worden van die tegenpartij die wild om zich heen slaat.

Wij weten dat sommige uitspraken als onaanvaardbaar ervaren worden. Dat zijn ze ook voor ons. Wij hebben dit ook publiek gezegd.

Maar vindt u het aanvaardbaar dat politici ophitsende taal als “combat… lutter contre…. escroquerie….” gebruiken? En hun campagne en programma enkel in het frans schrijven, en dat in Vlaanderen?

Vindt u het normaal dat de FDF-voorzitter Herman Van Rompuy, dé verzoener bij uitstek, bij de extremisten rekent? Dat Herman Van Rompuy overal in de wereld gelauwerd wordt, maar niet in eigen dorp?

Nu meer dan ooit , zal RESPECT blijven opkomen voor een open, verdraagzaam en dynamisch Rode. Er zijn veel goede mensen en initiatieven die zitten te wachten op een gemeentebestuur dat eindelijk de handen uit de mouwen steekt.

Vriendelijke groeten

Het RESPECT-team.

NederlandsFrançaisDeutschEnglish